Békés Pál - A kétbalkezes varázsló
A Katona József Színház 2012. március 7-én bemutatja Békés Pál: A kétbalkezes varázsló című mesejátékát Mira János díszletében, Kiss Bori jelmezeiben, Mericske Zoltán zenéjével, Cseke Péter rendezésében.
Varázslónak lenni korántsem olyan egyszerű és mókás, de nem ám! Ha rosszul teljesítesz az iskolában, akkor csak egy lakótelepre rendelnek ki, a betondzsungel közepén, még csak a KáVét sem találod, és ilyen környezetben aztán tényleg nem megy a varázslás! A KáVé egyébként a Központi Varázslóiroda, a minden varázslatot nélkülöző körzet új mágusa pedig Fitzhuber Dongó, a kétbalkezes varázsló. Megcsappant lelkesedéssel, ingyenes varázslást ígérő hirdetőtáblával próbálja becsábítani az embereket, ám a siker elmarad. A lakótelep közömbös. Valóságos. Nincs benne semmi mese. Hát értitek ezt…?
Még hogy nincs benne semmi mese! Még szerencse, hogy Éliás Tóbiás is így gondolja, mert legalább van kinek bebizonyítani, hogy téved! Igaz, hogy a háztömb nem kacsalábon forgó palota, és a megmentendő királylányt a gyapjúviaszról nevezték el (Ne nézz így, kis barátom; segíti a sebgyógyulást!), de azért… egy kétbalkezes varázsló életében ez is megjárja.

 
Békés Pál mesejátéka hemzseg a mókás karakterektől. Többek között Irma néni, a nyugdíjas boszorkány (Csombor Teréz), Első Badar király (Pál Attila) és Hoppmestere (Szokolai Péter), a királylány (Trokán Nóra), valamint dzsinnek és kukák gondoskodnak a mulattatásról. Meg persze a Varázslólexikon. Abban minden benne van. A kétbalkezes varázsló (Kiss Zoltán) abból tanulta a legjobb varázsigét: Zummbele!

 
 
 
 
 
 
BÉKÉS PÁL

A KÉTBALKEZES VARÁZSLÓ
varázsos mese

Fitzhuber Dongó, a kétbalkezes varázsló - KISS ZOLTÁN
Éliás Tóbiás - DECSI EDIT e.h.
Első Badar, király - PÁL ATTILA
Lanolin, a lánya - TROKÁN NÓRA
Irma néni, nyugdíjas boszorkány - CSOMBOR TERÉZ
Hoppmester - SZOKOLAI PÉTER
Étekfogó - ARADI IMRE
Dzsinn Tata - CSIZMADIA LÁSZLÓ
Dzsinn Fizz - FARKAS ÁDÁM
Budweiser Ünög, varázsló - PUSKÁS GYULA
Csikorgó Csőkorgó - HAJDÚ MELINDA
Nagy Kulcsmásoló - KERESZTÉNY TAMÁS e.h Nő - FEJES SZANDRA
Ajtó - KRISTÓF ISTVÁN
Csapcsöpp hangja - SIRKÓ ANNA

Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Kiss Bori
Zeneszerező: Mericske Zoltán
Koreográfus: Frigyesi Tünde
Ügyelő: Czeglédi Ákos
Súgó: Arató Andrea
Trükk animátor: Lui bűvész
Rendezőasszisztens: Sirkó Anna
Rendező: Cseke Péter

Bemutató: 2012. március 7-én, 15 órakor a Katona József Színház színpadán.

A mű Békés Pál jogutódainak képviseletében a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

2012-03-06 10:02:00