Mester és Zuriel
Vajon tényleg meg van írva az ember sorsa? A gonoszok vagy a jók győznek végül? – ezeket a kérdéseket is feszegeti március 14-én debütáló új darabjában a showtánc-világbajnok Botafogo Táncegyüttes. A Mester és Zuriel című előadás premierje a Nemzeti Táncszínházban lesz.
 
Szórakoztató formában vet fel napjainkat érintő, drámai kérdéseket új előadásával Dalotti Tibor koreográfus és a Botafogo Táncegyüttes. A Mester és Zuriellel a társulat célja nem csupán az, hogy táncukkal egy feledhetetlen estet szerezzenek a nézőknek, hanem az is, hogy olyan témákat vessenek fel, amelyeken mindenkinek érdemes elgondolkodnia.

A darab alapötlete egyik régi táncosunktól Somfai Ákostól származik. A témája olyan kérdéseket feszegetett, amelyek az életem korábbi történéseivel hasonlóságot mutattak – ezt egyébként Ákos nem tudta –, így nagyon megragadott. Húsz évvel ezelőtt volt egy súlyos balesetem, aminek következtében teljesen más lett az életem. A halál-közeli élmények megváltoztatják az embert. Kis híja volt annak, hogy most nem kerekes székben koreografálom a darabot. Ezek az élmények bepillantást nyújtottak a transzcendens világba, a földi események fölött létezőkbe, az isteni szeretet és a sátáni gyűlölet közötti küzdelem kézzel tapintható valóságába – árulta el a produkció kapcsán Dalotti Tibor, a Botafogo Táncegyüttes vezetője.

 
Az előadás zenéjét két irányvonal uralja: Karl Jenkins zeneszerző munkássága, illetve a Pink Martini zenéje. A kedvelt dallamokhoz idomulva a történet mondanivalóját Dalotti Tibor a Botafogo könnyed, táncos formanyelvén fogalmazta meg, hogy mindenki számára egyszerre legyen befogadható a gondolatvilág, és élvezhető a mű.

 
Szereposztás:

Mester – Horváth Zoltán
Zuriel – Práth Izabella / Magisztrák Barbara
Srác – Felföldi Attila / Reck Tibor
Lány – Jankovics Nikolett / Kovács Kitti
Anya – Jusztin Linda / Szabó Szidónia
Vöröshajú – Horváth Gábor
Robot – Backenga Wilfried
Funky – Szabados Patrik
Kissrác – Dalotti Domonkos

valamint a Botafogo Táncegyüttes táncosai, mint tánckar:

Balázsi Richárd, Butor Zsófia, Gyöngyösi Ádám,
Fekete Bianka, Ferenczi Sándor, Görgényi Eszter,
Krékity Balázs, Lengyel Klaudia, Nagy Ottilia,
Orbay Zita, Ortvein János, Pátkai Balázs,
Szalay Petra, Szkala Györgyi, Tóth Árpád,
Váradi Balázs, Vásárhelyi Krisztina, Télessy Ádám.

A forgatókönyvet Somfai Ákos ötlete alapján Mészöly Gábor írta.

Jelmez: Rományi Nóra
Díszlet: Makk Attila
Animáció: Pálfi Zsolt
Zenei válogatás: Dalotti Tibor
Hangmérnök: Horváth Gábor
Fény- és látványterv: Dalotti Tibor
Koreográfusok: Dalotti Tibor, Horváth Zoltán, Krizsa Mária
Rendező: Dalotti Tibor

2012-02-16 07:07:00