PARAVARIETÉ
Centrál Színház / 2011-11-19 19:00
http://centralszinhaz.hu/eloadasok/program/52174/paravariete
 
Az ALKA.T és a FÜGE bemutatja:

TASNÁDI ISTVÁN: PARAVARIETÉ
- avagy 1017 egymást kioltó drámai mozzanat

Az ALKA.T alkalmi társulás, ami egy-egy adott produkcióra áll össze Tasnádi István vezetésével, és elsősorban, de nem kizárólag a Krétakor egykori színészeiből áll. A Fédra fitnesz és a Kupidó után ez a harmadik előadásuk.

„Antipatikus antihősök, szakállas viccek, bajszos naivák, besült poénok, lapos párbeszédek, elcsépelt fordulatok, kínos csattanók, irgalmatlan silányságok, az emberi tűrőképesség határait feszegető elképesztő unalom! Csak tessék, tessék – tovább haladni, itt sem jobb, mint máshol!”

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden unott, lapos, lealacsonyító pillanatát. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a két órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán.

Szereplők:
Csákányi Eszter, Felhőfi Kiss László, Hegyi Norbert, Katona László, Szemenyei János

Zeneszerző: Szemenyei János
Koreográfus: Nemes Zsófia
Díszlet - és Jelmeztervező: Sebő Rózsa
A rendező munkatársa: Deme László és Szabó Julcsi
Produkciós vezető: Kulcsár Viktória

Rendező: Tasnádi István

,,Közösségi ház…mindössze öt szereplő, akik színészek, táncosok, zenészek és díszletmunkások, kellékesek is egyben, kedvesen esetlen amatőrök, akik családi vállalkozásban – apa, anya és a két fiú (ja, és persze a kurátor m.v.) – adnak elő varieté számokat, siralmasabbnál siralmasabb, helyenként abszurd élethelyzetekről. Az „egymást kioltó mozzanatokból” végül azonban történet kerekedik, kiábrándító és életszerű történet. Lehetne ez borzasztóan kínos is, de nem az, az ALKA.T és a FÜGE színészei profin csetlenek-botlanak. A szereplők szerencsétlenkedései mögött ott a színészek technikai tudása és a hibátlan játék, ami hitelessé (nem pedig kimódolttá) teszi az „amatőr” gegeket. Szórakoztatnak minket, megnevettetnek és elgondolkodtatnak. Kultúrát fogyasztunk száztól kétezer forintos jegyárakon. Magaskultúrát.” – Radnóti Judit

Elérhetőség:
Cím: VI. ker. Bp., Révay utca 18.
E-mail: szervezes@centralszinhaz.hu
Szervezés: 301-2068
Jegypénztár: 301-2067

Támogatók: Előadóművészi Jogvédő Iroda, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, FÜGE, Nemzeti Kulturális Alap
Az előadás fő szponzora: MasterCard - a felbecsülhetetlen pillanatok támogatója -
[ FÜGE ] 2011-11-19 19:00:00