Csodát látni érdemes!
Szépművészeti Múzeum / 2011-04-30 11:00
A Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben című új családi sorozat első két alkalma máris annyi érdeklődőt vonzott, olyan sikert aratott, mint ha legalább egy éve indult volna. A következő, április 30-i AEGON-matinén Lackfi János költő lesz a fő játékmester, ebben három kitűnő művész lesz a partnere: Ónodi Eszter színésznő, Dés András ütős és Szabó Dániel zongorista.
 
Kitűnő művészek összjátéka várható április 30-án 11-től gyerekekkel és szüleikkel,
hogy együtt találják meg a játékosság örömét, a tréfát és a humort
zenében, versben, képeken – és az életben.

A 2011 februárjában indított, az AEGON Magyarország és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében megvalósuló új sorozat az újszerű összhatásokra, a különféle művészeti ágak, művészek összjátékára épül. Neves művészek lépnek fel minden matinén, olyan alkotók és előadók, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés, a zenehallgatás, illetve az összhatások örömét.

A versek, mesék, az ott születő zenei improvizációk és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből választott műtárgyak egy-egy témához kapcsolódnak, s így, együtt, új és izgalmas asszociációkat váltanak ki, másmilyeneket, mint amilyen gondolatokat, érzelmeket ébresztene önmagában a felolvasás, a zene vagy a képnézegetés. Összefonva, egymáshoz kapcsolva mást adhat minden, mint önmagában, külön-külön.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati családi program 10-től 13 óráig tart, a gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban az adott témához választott műtárgyakkal, majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! – AEGON-matiné sokszínű, a témát többféle műfaj összefonódásával érzékeltető műsora, amely után, 12-től 13 óráig a családok a témához kapcsolódóan közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

Ónodi Eszter életrajza, főbb színpadi és filmszerepei, díjai megtalálhatók a következő címen: http://onodi.szinhaz.org/

Lackfi János saját honlapja: http://www.lackfi-janos.hu/

Dés András honlapja: www.desandras.hu

Szabó Dániel életrajza:
http://www.szabodaniel.com/pages/Daniel_Szabo_hun_events_news.html
és a BMC honlapján:
http://info.bmc.hu/site/muvesz/found_page.php?table=ZENESZ&id=973

Eszéki Erzsébet sorozatszerkesztő életrajza:
http://www.aegondij.hu/koncepcio/otletado/
és a fidelio.hu-n:
http://fidelio.hu/nevjegyek/szinhazi_szemelyek/klasszikus/eszekierzsebet

További információk:

www.lasscsodat.aegon.hu
www.szepmuveszeti.hu

Fotó: Dobó László
[ E. Zs. ] 2011-04-30 11:00:00