Spirit Színház: Fekete Galamb
MERLiN Színház / 2011-04-21 19:00
Papadimitriu Athina koncert-színháza a Határon Innen és Túl keretében
 
Februártól minden csütörtökön nemzetiségi színházak és határon túli magyar nemzetiségi színházak programjai láthatók a MERLiN Színházban. A szerb, bolgár, cigány, horvát, szlovák és örmény színházi előadásokon kívül, kiállítások, koncertek, könyvbemutatók és gasztronómiai meglepetések várják az érdeklődőket.

Két hang és egy gitár.

Közreműködik:
Kutik Rezső (gitár, vocal)
Lippai Andrea (flamenco tánc)

A pályán és a magánéletben átélt örömök és csalódások tapasztalata, a megélt szerepek árnya jelenik meg az érett női hangban, párosulva a mindent elsöprő, de visszafojtott őserővel és életigenléssel.
Latin-amerikai, spanyol, görög, francia, olasz, portugál és magyar slágerek csendülnek fel, különleges formában: egy gitár kíséretével.
Több dal magyarul is nagy karriert futott be, ám ezek feldolgozása az eredeti szöveg hangulatához igazodik. Az albumon felismerhetők - többek között - a brazil bossanova, az argentin tangó, a mexikói folklór stílusjegyei, a latin jazz elemei.

„A latin zene minden hangulatomban megérint. Legyek vidám vagy szomorú, bizakodó vagy csüggedt." - vallja Papadimitriu Athina. Zenésztársa, Kutik Rezső a komolyzene világából csatlakozott a színésznőhöz. Ennek ellenére a végeredmény mégsem crossover stílusú, hanem a dalok gyökeréhez visszanyúlva egy különleges akusztikus hangzású album lett. Ez az unplugged hangzás emeli ezt a felvételt a mai piacon a különleges élményt adó produkciók közé.

Az album dalaira felfűzött színpadi játékban Athina elmeséli a dalok keletkezésének történetét, tartalmát. Külön érdekességként néhány történet megelevenedik a tánc nyelvén is, a flamencó magyarországi királynőjének, Lippai Andreának előadásában.

Színházi élménnyé - az előadásmódon túl - a vetítések, filmbejátszások emelik az estet.

Körutazás bérlet
Tölts el néhány kellemes színházi estét határon innen és túl - még csak vonatra sem kell szállnod! Válts Körutazás Bérletet nemzetiségi és vendégelőadásokból álló sorozatunkra kedvezményes áron {4000 forint}. A bérlet érvényesíthető az évad során 4 különböző vagy páros beváltás esetén 2X2 előadásra. Regisztráció kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu

A Kárpát-medencei kulturális örökség megőrzésének programsorozata.

Együttműködő partnerek: Pro-Progressione, Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesülete, MERLiN Színház

Jegyár: 1 200 Ft, diák: 1 000 Ft, SZFE diák 500 Ft
Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)
Jegyfoglalás e-mailben: kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.jegymester.hu, www.ticketportal.hu
[ Merlin ] 2011-04-21 19:00:00