Wayne McGregor/ Random Dance (UK): FAR
Trafó Kortárs Művészetek Háza / 2011-04-21 20:00
Futurista látványvilág, az emberi test képességeinek határait súroló virtuozítás, tíz emberfeletti teljesítményt nyújtó táncos, Ben Frost elektronikus zenemágiája és Lucy Carter fény-alkímizmusa. Hagyjuk magunkat lenyűgözni!
 
Wayne McGregor korunk egyik legünnepeltebb koreográfusa, aki a világ vezető társulatainak készített előadásai között filmek (például a Harry Potter) koreográfiáin is dolgozik, 2013-ban pedig a Bolsojnak készít majd új koreográfiát. 1992-ben azzal a céllal alapította meg saját társulatát, hogy olyan kreatív műhelyt teremtsen innovatív előadásaihoz, amelyben a táncosok mellett a zene és a vizualitás terén úttörő művészekkel működik együtt. A Random Dance azóta a világ minden pontján elvarázsolja el a nagyérdeműt, a Trafó közönsége utoljára 2008-ban találkozhatott velük

Az előadást a felvilágosodás kora inspirálta, ezen belül is Diderot 18. századi enciklopédiái, amelyek először helyezték az emberi testet a figyelem középpontjába. McGregort régóta foglalkoztatják a mozgással kapcsolatos tudatfolyamatok és a kreativitás kutatása, a FAR próbáinak során is tudományos alapokon vizsgálták a táncosok minden testi-lelki rezdülését. A technológia és a tudomány eredményeit ötvözi az előadás a tánc elementáris energiájával és a zenei és vizuális világgal, hogy létrejöjjön a végsőkig átgondolt egység.

Koncepció, rendezés és koreográfia / Concept, Direction & Choreography: Wayne MCGREGOR
Zene / Music: Ben FROST
Jelmezek / Costume Design: Moritz JUNGE
Díszlet / Set Design: rAndom International
Fény / Lighting Design: Lucy CARTER
Próbavezető / Rehearsal Director: Odette HUGHES

Táncosok / Dancers: Catarina CARVALHO, Davide DI PRETORO, Michael-John HARPER, Agnès LÓPEZ RIO, Louis MCMILLER, Paolo MANGIOLA, Daniela NEUGEBAUER, Anna NOWAK, Alexander WHITLEY, Jessica WRIGHT


Koprodukciós partnerek / Co-Produced by: Sadler's Wells, Peak Performances @ Montclair State University, Association of Performing Arts Presenters Creative Campus Innovations Grant Program (Doris Duke Charitable Foundation), Maison de la Danse, Fondazione I Teatri, Belgrade Dance Festival, Belfast Festival, Brighton Dome, Laban Theatre, DanceEast.

Támogatók / supporters: British Council, Arts Council England, Sadler’s Wells, DanceEast. The Royal Ballet, Experimental Media and Performing Arts Center, Troy, NY, USA.


www.randomdance.org

Videóbeszámoló a FAR próbáiról és interjú – angol nyelven:
http://www.youtube.com/watch?v=hd17seuhvpI

Videórészlet az előadásból:
http://www.youtube.com/watch?v=pg0MftHY3PI
2011-04-21 20:00:00