Nagy-Britmánia
Trafó Kortárs Művészetek Háza / 2011-03-05 21:00
Is Tropical (UK) We Have Band (UK) A Nagy-Britmánia folytatódik! Helyzetjelentés az angol fővárosból, ahol az indie után most merőben új – a 80-as évek legkülönbözőbb stílusjegyeit viselő, javarészt elektronikus – zenék szólnak a klubkoncerteken. Nehéz a londoni klubkoncert-körforgásba bekerülni, és talán még nehezebb az onnan való kitörés egy-egy friss zenekar számára. Ma este két olyan együttest hallhatunk, akik az elmúlt pár évben kinőtték ezt a telített szcénát, és párizsi kiadókon keresztül jó úton vannak a nemzetközi áttörés felé.
 
Jegyár 2300 Ft, elővételben 1900 Ft – a koncertre szóló jegy belépést biztosít az afterparty-ra is!
Online jegyvásárlás: http://trafo.jegy.hu

Is Tropical (UK)
Az Is Tropical tavaly robbant be a köztudatba a szigetországban. A fiatal londoni trió - a kritikusok szerint „egyszerre mocskos és szép” – zenéje a koncerteken teátrális komolysággal szólal meg: utcai banda módjára a színpadon arcukat maszkokkal takarják, és vetítéssel kísért, húzós basszus és dob vezérelte táncolható elektrót játszanak. London kreatív méhkasából, a Shoreditch negyedből kikerülve a Klaxonsszal turnéztak, debütáló albumuk pedig a neves francia Kitsuné kiadónál jelenik meg 2011 első felében.A zenekar tagjai:

Simon MILNER – gitár, basszusgitár, szintetizátor / guitar, bass, synthetisator
Dominic APA – dob/drums
Gary BARBER – gitár, basszusgitár, szintetizátor / guitar, bass, synthetisator

http://www.myspace.com/istropical


We Have Band (UK)
Az alapvetően háromtagú londoni zenekar ezúttal egy dobossal kiegészülve érkezik Budapestre. Már első albumuk megjelenése előtt nagy port kavartak: 2009-ben megnyerték a Glastonbury Fesztivál „feltörekvő tehetség” versenyét, majd az év nagyrészét turnézással, valamint a stúdióban töltötték, ahol Gareth Jones producerrel (Grizzly Bear, Depeche Mode, Interpol, These New Puritans) dolgoztak együtt. A lavina effektus gyorsan beindult: rohamosan emelkedő látogatószám a myspace oldalukon, “akire érdemes odafigyelni” jellegű cikkek olyan lapokban, mint a a New Musical Express vagy a Dazed & Confused, fokozódó kiadói érdeklődés, majd végül szerződéskötés, és megjelenik első lemezük a nagynevű francia Naïve kiadónál. Különc tánczenéjük változatos műfajokból táplálkozik: a new wave hatások mellett gyakran emlegetik nevük kapcsán a poszt-punkot és a rockot is – ez a sokrétűség nem véletlen, hiszen a zenekar tagjai korábban egy londoni lemezkiadó munkatársai voltak. A WHB hiperaktív színpadi tornádója (dob, gitár, billentyű, 3 vokál) most Budapestet rohanja le azonos című bemutatkozó korongjának dalaival.


A zenekar tagjai:

Thomas WEGG-PROSSER – basszusgitár, gitár, ének / bass,guitar,voice
Deborah WEGG-PROSSER – énekes, ütőhangszerek / voice, percussion
Darren BANCROFT – ének, sampler Darren Bancroft – ének, sampler / voice, sampler
Benjamin MORGAN – dob/drums

http://www.wehaveband.com

Támogató / With the support of: British Council


A koncertek után afterparty a Mappa Clubban!
A Nagy-Britmánia koncerteke szóló jegyekkel a belépés ingyenes, anélkül 600 Ft!

Gumipop+Kunk - Beyond Britannia

djs:
Gasman&Vibrator (Gumipop)
TMX (Kollektiva)
Brandon&Cigi (Kunk)
2011-03-05 21:00:00