Copy Con - lemezbemutató koncert
Petőfi Csarnok / 2010-11-06 20:30
Novmeber 6-án a Petőfi Csarnokban mutatja be legújabb lemezének hanganyagát napjaink egyik legerőteljesebb fiatal magyar rapper-ragga-énekes-zeneszerzője, Copy Con. Harmadik lemezének címe Irónia.
 
Copy Con különleges, karcos hangja a jamaikai jellegzetes ritmusbeszéd, a ragga stílusában szólal meg az előadó saját dalaiban. Ezeket erőteljes ritmikus környezet és hiteles, markáns, szövegek jellemzik, amelyek sokszor ragadják meg a fiatalok aktuális szociális problémáit leplezetlen szókimondással, jellegzetes humorral és lendülettel.

A koncertet a frontember saját önálló, akusztikus hangszereken játszó zenekara, a Freedom Fighterz kíséri élőzenével.

A Petőfi Csarnokban sorra kerülő novemberi lemezbemutató több szempontból is különlegesnek ígérkezik. A produkció vendégei között Copy Con régi zenésztársai, a Maszkura zenekar tagjai is fellépnek, akik a Tücsökrajjal közösen alapozzák meg a hangulatot. Őket követi Copy Con és a Freedom Fighterz közel két órás koncertje, melynek keretében a teljes lemezanyag elhangzik, illetve Copy Con hip-hop formációja, a Flegma Dog$ is fellép. Ezen felül a Freedom Fighterz ezúttal különleges vendéggel
bővül: DJ-ként és samplereken közreműködik Lepés Gábor.

A program harmadik különleges vendége Debora, a levegőakrobata, a Cirkusz-Színház állandó tagja, akit a Cinetrip közönsége jól ismerhet, illetve aki számos európai ország, különböző cirkuszi- és tánc-showjában megfordult már az elmúlt években. Debora saját koreográfiáját adja elő Copy Con egy dalára, 8-10 méter magasban a közönség felett…

Az est zárásaként a kiváló selecta, Áfonya is megjelenik, aki a világ egyik legelismertebb DJ-akadémiáján megszerzett tudását kamatoztatja ismételten, kifulladásig tartó szettjével.
[ ngy, ksz ] 2010-11-06 20:30:00