Rudolf Hess tízparancsolata
Komédium Színház / 2010-10-25 19:00
Október 25-én az Aradi Kamaraszínház vendégszerepel a budapesti Komédium Színházban! A Rudolf Hess tízparancsolata című produkció már számos alkalommal szerepelt Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain is. A főszerepet Harsányi Attila játsza, Tapasztó Ernő rendezésében!
 
Aradi Kamaraszínház-Szegedi Hetek Csoportja


Rudolf Hess: Harsányi Attila


Díszlet-jelmez: Tapasztó Ernő-Harsányi Attila
Ügyelő: Gheorghe Mureşan
Fény, hang: Cornel Dume, Ioan Horga
Rendezőasszisztens: Fekete Réka


RENDEZŐ: TAPASZTÓ ERNŐ


A Rudolf Hess tízparancsolata című produkciót, amelyet több, mint harminc alkalommal, Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain játszott az Aradi Kamaraszínház, a transindex.ro hírportál a 2008-as év legjelentősebb előadásának választotta, a Thealter Internatinal Fesztiválon szintén 2008-ban pedig elnyerte a legjobb előadásnak járó címet. 2009-ben a toptipp.hu magyarországi kulturális portál az év legjobb monodrámájának választotta.

„Darvas Iván: Popriscsin, Várnai Szilárd: Charlotte von Mahlsdorf, Bíró Kriszta: Sárbogárdi Jolán, Scherer Péter: Klamm tanár úr... A felejthetetlen EgySzálSzínész Remeklések közé, emblematikus felütésként sorolt be Harsányi Attila Rudolf Hess-e, amelyet mindenképpen láthatóvá kell tenni a budapesti közönség számára is! „ (toptipp.hu)

Alina Nelega drámája a nürnbergi perben tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt, zavaros elméjű vezetőt, Hitler helyettesét a náci eszme által űzött, Jézus- és hitvesztése miatt a führerbe kapaszkodó figurának mutatja: hol minden emberségét felemésztett, bűnét látni képtelen állatnak, hol félelemtől földig rogyó sérült léleknek. A címszerepet játszó Harsányi Attila nem kap jelenetről jelentre más maszk után. Rudolf Hessként él együtt a figurával, szenved, néz le ránk fensőbbségesen. Mint Hitler fröcsögi ránk a női nemet elutasító mondatait. Mint gyakorlott szofisztikus, szenvtelen arccal igazolja a rémtetteket. Nyersen marcangol szét húscafatokat, és saját keze is a húsdarálóban végzi. Ő a számító, „ínyenc” gyilkos, a gyerekkorától kezdve homoszexuális hajlamokat mutató kéjenc, aki fekete papi zubbonyában, magát tisztának s ártatlannak gondolva, öngyilkosságra készül...
A budapesti vendégjáték támogatója: Budapesti Román Kulturális Intézete
[ ngy, ksz ] 2010-10-25 19:00:00