Darvasi L. – Pierrot - Ganxsta Z.: Popeye
Bp. - Kecskemét
A kecskeméti Katona József Színház és a budapesti Thália Színház közös produkcióját a fővárosban 2010. október 16-án már bemutatták. Kecskeméten október 21-én, csütörtökön 15 órakor lesz a premier. Díszlettervező Mira János, jelmeztervező Kiss Borbála, rendezte Réczei Tamás. A címszerepben Kiss Zoltán (fotó), Blútó - Ganxsta Zolee/Ferencz Bálint.
Popeye, a tengerész figurája 1929. január 17-én, a Thimble Theatre c. képregény hasábjain látott napvilágot. Szülőatyja Elzie Crisler Segar amerikai grafikus volt, ő írta és rajzolta Popeye történeteit. Kezdetben csak karakterszerepet szánt neki, de az olvasók kérésének engedve Popeye főszereplővé lépett elő, majd hamarosan újabb és újabb területeket hódított meg: készült rádiójáték, rajzfilm, filmsorozat, videójáték és egész estét mozifilm is a spenótkedvelő tengerész főszereplésével.
Popeye népszerűsége a mai napig töretlen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén a kecskeméti színház műsorára tűzi Darvasi László, Ganxsta Zolee és Pierrot új, zenés mesejátékát, melynek címe – mi is lehetne más? – Popeye. A bátor szívű matróz az esküvőjére készül éppen kedvesével, Olíviával, de ősi ellensége, az álnok kalózkapitány, Blútó – ősi ellenséghez méltón - minden követ megmozgat, hogy megakadályozza Popeye boldogságát. Igyekszik biztosra menni, ezért nem csak a spenótszállítmányra teszi rá a mancsát, amiből Popeye az erejét meríti, hanem még Olíviát is elraboltatja kalózaival. Mihez kezd tehát Popeye, hogy visszaszerezze szerelmét és spenótját? Aki kíváncsi, nézze meg. Az biztos, hogy sokat énekel.
Popeye szerepében az újonnan a kecskeméti színházhoz szerződött Kiss Zoltánt, Blútóként pedig váltott szereposztásban Ganxsta Zolee dalszerző-rappert és Ferencz Bálintot láthatja a közönség.
Az előadás megtekintését 5-95 éves korig ajánljuk.

 
 
 
 
 
 
A KECSKEMÉTI KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ ÉS
A BUDAPESTI THÁLIA SZÍNHÁZ KÖZÖS PRODUKCIÓJA

Darvasi László – Pierrot - Ganxsta Zolee

POPEYE

Zenés hajózás

Popeye - Kiss Zoltán
Olíve, akit a darabban Olíviának hívnak - Trokán Nóra
Hangemburg Blútó - Ganxsta Zolee/Ferencz Bálint
Kapitány - Donnervetter bácsi - Kiss Jenő
Kéttonna Manyika - Jablonkay Mária
Tengerész Joe - Béli Ádám e.h.
Tengerész Jack - Neptun, a tenger istene - Fazakas Géza
Kalóz Jenő - Pál Attila
Kalóz Benő - Farkas Ádám
Kalóz Barbara - Hajdú Melinda
Kalóz Dani - Vári János
Világtündér - Kéner Gabriella
Sellő-Kissirály hangja - Horváth Erika
Vrazomír Zulejka - Daróczi Dóra/Merinu Vivien

Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Kiss Borbála
Koreográfus: Topolánszky Tamás
Ügyelő: Domján Sándor
Súgó: Szakács Brigitta
Rendezőasszisztens: Vári János
Rendezte: Réczei Tamás

Bemutató:
2010. október 16-án, 18 órakor a Thália Színházban,
október 21-én, csütörtökön 15 órakor a Katona József Színházban.

2010-10-19 12:02:00