Csakrádfigyelős
KRITIKA
Szalóczi Dániel, a K.u.K. Kiadónál megjelent Csakrádfigyelős című kötete fiataloknak íródott. Megkértünk egy „érintettet”, hogy írja meg véleményét a könyvről, szerzőnk a Váci Utcai Ének-Zenei Általános Iskola 6./a. osztályos tanulója.
Kedves Szalóczi Dani!

Határozottan tetszik a könyv! Igazából nem tudnám megmondani, hogy miért. De talán mégis. Azért, mert fiatalos, verses, olyan Csakrádfigyelős.

 
Végre van egy könyv, ami a fiatalokat beavatja az élet felnőttes, ám mégis vidám világába. Nem sokszor találkozik a gyerek ilyen jó versekkel. Nekem a Suttogós a kedvencem, mert az két emberre tartozik. Ezt nem lehet megunni, de a Puszijjámávisszapuszi is tetszik. A Hisztis meg emlékeztet egy barátomra. Mindegyik vers emlékeztet valakire/valamire.
A Csakteneked puszi például az Erdei sulira. Szerintem nagy sikere lesz, mert bevittem a suliba és úgy kellett visszaszereznem a barátnőimtől, hogy lopakodtam utánuk. Szuper könyv! Most is ott ül a Tök-jó-könyveim polcomon.

 
Nagyon tetszenek a rajzok is, és ha írsz egy újabb kötetre valót, akkor szívesen rajzolnék hozzá. Jó lenne, ha még sok ilyet írnál! Eddig a Varró Dani volt a kedvencem. Most már még egy Dani.

Köszönöm a dedikálást!

[ Kadelka Zsófi 6./a. ] 2010-10-11 18:02:00