Polgármester színigazgató Kaposváron
A Zala megyei Magyarföld polgármestere, Rátóti Zoltán, színművész a Nemzeti Színház tagja, a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója. Kaposvár Közgyűlése kedd esti rendkívüli ülésén döntött arról, hogy megbízatása, 2010. szeptember 1.-től, 2014. december 31- ig szól.
A szakmai bizottság javaslatával egyező döntés egybeesik, a váratlanul elhunyt Schwajda György direktor végakaratával. A közhasznú nonprofit kft.-ként működő színház ügyvezető igazgatójának a pályázati kiírás szerint vállalnia kell, hogy az elődje által a 2010/2011-es évadra előkészített előadások a tervezett formában kerülnek megrendezésre a rendezők és az ez év, március 31-ig leszerződtetett művészek, valamint a felkért vendégművészek változatlanul hagyásával.

 
A Nemzeti Színház társulata egy tehetséges tagját kénytelen nélkülözni a következőkben. Rátóti Zoltán Jászai-díjas, közösségteremtő képességét, már Magyarföld polgármestereként is bizonyította. Kezdeményezésére és sajátkezű közreműködésével egy gyönyörű fatemplomot állítottak és nemrég szentelték fel. Az őrségi kis település Budapesttől háromszáz kilométerre található, most lerövidül a távolság, Kaposvár sokkal közelebb van.

Nem sok polgármester lett színigazgató, ebben a beosztásában is sok sikert kívánunk!

[ k.l. ] 2010-08-24 21:02:00