Andocsi Művészeti Napok 2010
Andocs negyedszer
A Somogy megyei Andocsi Művészeti Napok három napos művészeti fesztiválnak indult 2007-ben, 2010-ben hallgassák Csőke Renáta és együttese koncertjét, a Vodku sikeres Cseh Tamás estjét, kacagjanak Méhes Csaba Kávéautomatáján, gyönyörködjenek az észt és a litván néptáncosok forgatagában. A templomot renoválják, ezért idén az előadások az általános iskola udvarán és kertjében kerülnek megrendezésre.
 
A Somogy megyei Andocsi Művészeti Napok egy hagyományteremtő, három napos művészeti profilú fesztiválnak indult 2007-ben, amely a legkülönfélébb művészi megnyilvánulásoknak adott teret. Színházi előadások, koncertek, gyermekdarabok, táncelőadások egyaránt helyet kaptak a műsorban. Kezdetben és mindmáig a műsor összeállításának legfőbb szempontja a minőség volt. A műfajok gazdag kínálatából válogathattak helyiek és környékbeliek , felnőttek és gyerekek egyaránt. A sikeres kezdetet 2008-ban követte a második, amely ugyanolyan gazdag programválasztékkal várta a látogatókat, mint az első évben. A közönség száma majdnem megkétszereződött.

 
A 2009-ben megtartott fesztivál pedig immár olyan színvonalasra sikerült, hogy az Andocsi Művészeti Napok ma már komoly rangot vívott ki az egyre szaporodó fesztiválok sorában. A műfajok tekintetében is gazdagodtunk, operabemutatónk is volt, valamint a gyermekeknek szóló programok választéka is új műfajokkal bővült. A gazdasági válság mindenkit érint, támogatóink azonban úgy vélték: Andocsért érdemes áldozni, Andocsot továbbra is támogatni kell! Így aztán idén újra terveztünk.
Reméljük, hogy a 2010-ben tartandó művészeti napokat legalább olyan érdeklődés kíséri majd, mint az eddigieket. Szeretnénk, ha a rendezvény továbbra is megőrizné családias jellegét, művészek és közönség közvetlen kapcsolatát. Jöjjenek és hallgassák Csőke Renáta és együttese koncertjét, a Vodku sikeres Cseh Tamás estjét, kacagjanak Méhes Csaba Kávéautomatáján, gyönyörködjenek az észt és a litván néptáncosok forgatagában. Hozzák el a gyerekeiket, mert megint lesz minden...kerámia, üvegfestés, Tintaló... Büszkék szeretnénk lenni arra, hogy Andocs az ország egyik leghangulatatosabb és legszínvonalasabb fesztiváljának ad otthont. A templomot renoválják, ezért idén az előadások az általános iskola udvarán és kertjében kerülnek megrendezésre.

[ k.l. ] 2010-08-03 09:02:00