Dog Chow Disc Cup 2010 –
Mogyoród, Univerzoo 2010-05-29 09:00
A tengerentúlon már szinte iparág épült rá, hazánkban pár éve bontogatja csak szárnyait a kutyás frizbi sport, azonban a magyar versenyzők máris Európa- és világbajnoki érmekkel büszkélkedhetnek. A frizbizés a sportteljesítményeken túl kiváló lehetőség arra, hogy a kutya-ember kapcsolatot egy magasabb szintre emelje. A kutyák és gazdáik idén is készülnek a megmérettetésre, idén május 29-30-án, Mogyoródon, az Univerzoo területén találkoznak a sport nagyjai. A Dog Chow Disc Cup idei kvalifikációs versenyén dől el, ki utazhat el szeptemberben az Egyesült Államokban tartandó világversenyre. Az ingyenesen látogatható rendezvényen többek között távolsági és a free-style kategóriában versenyeznek a négylábú és kétlábú sportolók.
 
Másodszor rendezik meg Dog Chow Disc Cup kvalifikációs versenyt, ahol ismét két versenyszámban indulnak majd kutyák és gazdáik. A távolsági versenyszám egy 40 méter hosszú pályán zajlik, a játékban egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni. A másik kategória a freestyle, azaz a szabadstílus. Itt másfél perc alatt kell játékos, akrobatikus ugrásokat bemutatni, zenei aláfestéssel. A látványos koreográfiák alatt a négylábúak szinte szárnyakat növesztve repülnek és perdülnek a levegőben.

Prenner Nóra, Európa-bajnok és világbajnok második versenyző szerint bárki könnyedén elsajátíthatja a frizbizés alapjait: „A játék lényege, hogy kedvencünk először visszahozza a korongot. Ha már a levegőben kapja el, akkor próbálkozhatunk azt minél messzebbre dobni, majd esetleg magasabbra, ezt követhetik a különböző betanult koreográfiák.” A közös hobbi felsőbb szintre emelheti a kutya-ember kapcsolatot, emellett mindkét félnek örömet okoz.

Napjainkban fontos lett négylábú társunk fizikai és szellemi egészsége, törekedünk arra, hogy szabadidőnkben kutyánkkal tartalmas tevékenységet végezzünk. A frizbi a kutyás rekreációs tevékenységek rengeteg pozitív oldalát ötvözi: szinte minden fajta kutyával játszható, a költségei elhanyagolhatóak, hiszen csak egy-két korong szükséges hozzá, és bárhol gyakorolható, ahol egy kis zöld területet találunk.

A sportos kutyák a kvalifikációs versenyt követően a Dog Chow Gyerek Sziget Kupán mérhetik össze tudásukat, amelyet 2010. június 6-án, a Gyerekszigeten rendezik meg. A rendezvény páratlan időtöltés az egész család számára, mivel nem csak a kutyák akrobatikus mutatványaiban gyönyörködhetünk, hanem a gyerekek a Dog Chow sátorban játszva sajátíthatják el a kutyatartás fortélyait és játszhatnak a frizbis kutyákkal.


A repülő kutyákat 2010-ben a következő rendezvényeken tekintheti meg:

Dog Chow Disc Cup - 2010. május 29-30.
Mogyoród, Univerzoo
Az M3-as kivezető szakaszánál
www.univerzoo.eu/dogchow

Dog Chow Gyerek Sziget Kupa – 2010. június 6.
Budapest, Óbudai sziget
http://www.sziget.hu/gyereksziget/programok

Információ a Facebookon:
http://www.facebook.com/#!/pages/Dog-Chow-Disc-Cup-2010/123258544366296?ref=ts


További információ:

Solti Alexandra
Avantgarde Group
email: alexandra.solti@avantgarde.hu
tel: /1/ 476 3538, /30/ 2263 506
[ AG ] 2010-05-29 09:00:00