Sz'keccskék
MERLiN Színház / 2010-04-01 19:30
jelenetek a humor legmélyebb bugyraiból
 
A tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatkozó alkalmi formáció Magyarországon még kevéssé ismert komédiai műfajjal kísérletezik. Leginkább a Jacques Lecoq által megfogalmazott hagyományokra építő előadás a bohóc lényének lényegét igyekszik megmutatni.

A Sz'Keccskék c. előadás rövid jelenetek, szituációk - szkeccsek - egész estés történetté való összefűzése. Olyan improvizációk, melyek nem csak színpadi bakikból vagy esetlenségekből fakadnak, hanem koncentrált jelenlétből; melyeknek témái a leghétköznapibbtól az abszurdig tartanak.
3 színész egy „színházi bohóc" lehetőségeivel lép színpadra, bevonja a nézőt és az ő reakcióit felhasználva játszik tovább. (Színházi bohóc? - Magyarországon a bohóc kultúra meglehetősen korlátozott, hiszen legtöbbünknek a harsány cirkuszi bohóc, vagy a szellemtelen, lufi osztogatós, „plazabohóc" jelenik meg, akitől nem véletlenül viszolyognak sokan.) Az előadás fontos elemei a zeneiség és a pantomimes alapokon nyugvó mozgás.

Írta-rendezte-játssza:
Csatári Éva
Reitter Zsolt
Vass Szilárd

Mindhárom színész különböző társulatoknál és színházaknál játszott, illetve játszik jelenleg is (Pintér Béla Társulata, Szkéné Színház, Atlantis Társulat, Merlin Színház, Vígszínház, Független színpad, szombathelyi Weöres Sándor Színház). Hatodik éve dolgoznak együtt bohócként, bohócdoktorként. Mestereik többek között: Eric De Bont, Jos Houben, Lassaâd Saïdi, akik Jaques Lecoq tanítványai és részben a Lecoq Iskola tanárai. Ez a tény alapvetően meghatározza munkájuk műfaját és minőségét.

www.szkeccskek.blog.hu

Jegyár: 1500 Ft, diákjegy 1200 Ft, SZFE diák 500 Ft
Jegyfoglalás e-mailben: kovacs.andrea@merlinszinhaz.hu
Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu
[ Merlin ] 2010-04-01 19:30:00