GOBE-ZADAM Duplex Est
MU Színház, 1117. Budapest, Körösy J. u . 17. / 2010-02-12 20:00
GoBe - Zadam Társulat Társulat DUPLEX ESTJE
 
Zadam Társulat: Corp

koreográfia:Zambrzycki Ádám
szereplők:Grecsó Zoltán, Szenczi Fruzsina, Zambrzycki Ádám
videó:Juhász András
zenei szerkesztés:Gergely Attila, Zambrzycki Ádám
fény:Payer Ferenc

Testet öltés.
A test, amit tapasztalunk, a test, amit ápolunk, a test, amihez vonzódunk. A test, ami beteg lesz, ami felbomlik, ami visszataszító. Létrejön, valamivé válik, megszűnik. Féltjük, gyönyörködünk benne, ragaszkodunk hozzá, azonosulunk vele.
Álomtest – testálom.
A megjelenő projekcióban megtörik a linearitás, lehetséges jövőképek vagy a múlt emléktöredékei villannak fel. Felmerül egy új nézőpont, mely egyaránt különbözik a nézőkétől és az előadókétól.

www.zadam.hu

GoBe Társulat: Tachyon – Kibábozódás

alkotók:
tánc: Egyed Beáta, Székely Szilveszter (Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Habilitas ösztöndíjasa 2009/2010), Pethő Kincső, Németi Sándor, Kőnig Lilla
ének: Ádám Rita , Gyurity István
jelmez: Tresz Zsuzsa
dramaturg: Rákóczy Anita
koreográfia: Góbi Rita alkotótársak: Mayer Bernadette, Turai Katalin
“Az ágy közös. A párna nem.”
(Pilinszky)
Hiába fürösztöd önmagadban. Kell a másik. Arcot mosni. A ki- és bebábozódás izzasztó munkájához. Egymáshoz dörzsölődve vedlünk régi bőrünkből a következőbe. Horzsolódunk. Az átalakulás a cél: új és új formába való átlényegülés mozgatja az előadást, vagyis minden találkozás és szakítás csak azért történik, hogy a változás feszültségéből elég erőt harapjunk ki a továbbmenéshez. Férfi, Nő. Nő, Férfi. Férfi, Férfi. Nő, Nő. A formációk esetlegesek. Hatalom. Erőszak. Birtoklás. Az alul-fölül megunhatatlanul pulzáló játéka. (Rákóczy Anita)

A szünetben Meeting point (zadam társulat ) és a Bukfenc ( GoBe Társulat )
című táncfilmek láthatóak.
Előadások után kötetlen beszélgetés lesz az alkotókkal.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Új Előadóművészeti Alapítvány, L1 Független Táncművészek Társulása, Műhely Alapítvány, Sin Kulturális Központ,PerformanceSirkus

[ MU Színház ] 2010-02-12 20:00:00