Szputnyik Hajózási Társaság:A Kockavető
MU Színház, 1117. Budapest, Körösy J. u . 17. / 2010-01-17 19:30
Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet – Labor: A Kockavető
 
Luke Rhinehart regénye alapján az átiratot készítette: Vinnai András
rendező: Bodó Viktor
játsszák: Fábián Gábor, Gazsó György, Gyabronka József, Hay Anna, Jankovics Péter, Koblicska Lőte, Molnár Gusztáv, Pető Kata, Szabó Zoltán, Székely Rozi, Terhes Sándor, Téby Zita, Tóth Simon Ferenc
dramaturgok: Róbert Júlia, Turai Tamás
jelmez: Kovács Andrea
zene: Keresztes Gábor
fotó-videó: Tóth Simon Ferenc
produkciós vezető: Tóth Péter


„Az élet az unalom tengerén elszórt extázisszigetekből áll, és harminc fölött már ritkán látni szárazföldet” – írja regényében Luke Rhinehart az elismert pszichiáter, aki egy nap rádöbben, mennyire a rutinszerű hétköznapok, a gépiesen játszott szerepek kényszerzubbonyában él. Unja magát, unja az életét, így elhatározza, hogy felszabadítja magát és a véletlenre bízza a sorsát. Pontosabban a dobókockára. Különféle opciókat gyárt magának: milyen szerepeket játsszon, miként cselekedjen? Az első, „a Nagy dobás” napjától kezdve nincs számára visszaút, a kocka egyre inkább hatalmába keríti, és kezdetét veszi életének kiszámíthatatlan, szeszély diktálta zűrzavara.
A Kockavető éles humorú, provokatív, helyenként meglehetősen szalonképtelen regény a korai hetvenes évekből. Véletlenről, elvakultságról, vallásról, szabadságról, kutatásról, az emberi élet megrögzöttségéről szól. Igazi kultregény. Megírása óta aktualitásából nyers és megrázó erejéből mit sem veszített.


www.szputnyik.blog.hu
Támogatók: OKM, EJI, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága

[ MU Színház ] 2010-01-17 19:30:00