SzólóDuó Táncfesztivál
MU Színház, 1117. Budapest, Körösy J. u . 17. / 2010-01-09 20:00
SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2010 Alapítva: Szóló Tánc Fesztivál 1999-ben, Duó Tánc Fesztivál 2001-ben 2010. január 8, 9, 10. 20 óra – versenyprogram / MU Színház 2010. január 12. 20 óra – Gála / Millenáris Teátrum
 
A SzólóDuó Fesztivál hazánkban egyedülálló, az egyetlen nyitott pályázati rendszerrel működő kortárs táncfesztivál. A fesztivál lényege az innovatív alkotófolyamatban való részvételi lehetőség, ahol valamennyi táncos-koreográfus személyre szóló részletes szakmai visszajelzést kap a nemzetközi zsűri tagjaitól.

A szervező Orkesztika Alapítvány a magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozik. Ilyen értéknek tekinti a nyitottságot, a szárnyait bontogató vagy épp a tapasztalt, alkotó táncosok bátorítását, bemutatását és megismertetését.

Az idei fesztiválra a hazaiak mellett belga, brazil, cseh, francia, holland, izraeli, koreai, lengyel, német, norvég, osztrák és portugál táncművész jelentkezett.
A SzólóDuó 2010-nek Budapest mellett három külföldi nagyvárosban, Kölnben, Prágában és Varsóban rendezték meg társfesztiválját az együttműködő partnerekkel.

2010. január 8., 9., 10-én a fesztivál versenyprogramján esténként 10-11 rövid táncelőadást láthatunk a MU Színházban.

2010. január 12-én a Millenáris Teátrumban a versenyprogram „legjobbjait” láthatja a közönség a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A SzólóDuó 2010 Gálaestjének sztárvendége: Kovács Gerzson Péter és Lukács Miklós lesz a Fametszet című előadással.

A fesztivál keretében nemcsak táncelőadásokat láthatunk négy napon keresztül, hanem három napos intenzív tánckurzuson is részt vehetnek az érdeklődők a Mozdulatművészeti Stúdióban.
Emellett fotóművészeti kiállítás keretében elevenítődnek meg az elmúlt tíz év fesztiváljai a MU Színházban. Valamint először rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a Kontakt Táncért Alapítvánnyal közösen az Egyperces (tánc)filmek platformját. Az „Ork_Kota_Platform” „Test_Tánc_Kép” témájában készült filmjeit január 8-12. között a MU Színházban és a Millenáris Teátrumban tekinthetik meg az érdeklődők minden nap 19 órától.

A SzólóDuó 2010 hivatalos oldala: www.szoloduo.com

Együttműködő partnereink: EFERTE Dance Developmnet Foundation(PL), Duncan Center Conservatory (CZ), Barnes Crossing Choreographic Network, Millenáris Nonprofit Kft.

Támogatók: OKM, NCA, NKA - Táncművészeti Szakkollégium, Danubius Hotels Group, Lengyel Intézet, Cseh Centrum, Goethe Intézet, Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió, MU.


[ MU Színház ] 2010-01-09 20:00:00