Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes
MU Színház, 1117. Budapest, Körösy J. u . 17. / 2009-12-06 20:00
Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes koncertje
Herczku Ágnes – ének
Fodo - ütősök, billentyűsök
Wertetics Szlobodan – harmonika
Nikola - buzuki, guitars, gadulka, kaval, gayda

’’Amikor már azt hinnénk, hogy már nincs új zenei újdonság a nap alatt, akkor megjelenik Nikola Parov…’’ Overall Magazine

Ha a világzenei és ethno-contemporary műfaj kerül szóba, Nikola Parov neve megkerülhetetlen, hiszen sarokpillére ennek a szerteágazó, dinamikus zenei irányzatnak itthon és a világban egyaránt.

A 80-es évek ZSARÁTNOK, 90-es évek BARBARO zenekarok frontembere valamint a RIVERDANCE alapító tagjaként a világ minden szegletében otthagyta névjegyét.

A NAPLEGENDA Táncprodukció zeneszerzőjeként elsőként döntötte le Magyarországon a több-évtizedes, fulladozó ’’folklorisztikus’’ beidegződéseket felcserélvén azokat egy nagyobb zenei látószögű egyéni megközelítéssel.

A 2000-es évek elejétől a magyar és a Kárpát-medence népdalvilágától megihletve, a legtehetségesebb itthoni énekesekkel (Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Bognár Szilvi) készíti felvételeit, illetve koncertezik itthon és külföldön.

Mostani quartet-jével, és a csodálatos Herczku Ágnes énekével a legszebb magyar szerelmesdalok szólalnak meg új, ’’ Volt Nékem Szeretőm’’ c. albumáról olyan művészek közreműködésével, akiket nem könnyű zavarba hozni sem technikai, sem elméleti felkészültség terén.

Médiatámogató: Budapest Rádió
Támogató: Tom-Tom Records

www.nikola.hu
[ MU Színház ] 2009-12-06 20:00:00