Shakespeare Fesztivál
Gyula 2009-07-07 11:39
A Nemzetközi Shakespeare-fesztivál július 12-ig tart Gyulán. És addig még annyi minden történik! Készülni kell lélekben és testben is a nagy élményekre.
 
JÚLIUS 7., kedd A velencei kalmár egri változata megy Zsótér Sándor rendezésében – nem lesz könnyű beférni a Kamaraterembe, mert az előadás nagyon híres! Előtte érdemes időt hagyni az előcsarnokban látható fotókiállításra, amely a nagy magyar Shakespeare játékosokat vonultatja föl, köztük pl. egy 150 éves Shylock is szerepel!
JÚLIUS 8., szerda A makrancos hölgy gdanski előadása, amely az évad legjobbja lett Lengyelországban. Erre a vendégjátékra már a Kultúra eu-s programja is szánt támogatást, éppúgy, mint a Shakespeare workshop napjaira.
A London Metropolitan University előadó-művészeti szakának tanárai és diákjai magyar kollégáikkal etűdöket készítenek el közösen a Szentivánéji álom című darabból, amelyet
JÚLIUS 9., csütörtök este 6-kor el is játszanak a Várszínpadon, természetesen angolul.
Ugyancsak csütörtökön, de már este fél9-kor II. Richárd lesz a Kamarateremben. Figyelem! Utoljára látható a Budapesti Kamaraszínház kiemelkedő előadása, Dolmány Attilával a főszerepben. (Információink szerint nem marad repertoáron.)
JÚLIUS 10., péntek – délelőtt számos európai értelmiségi vitatja meg a Shakespeare és Kelet-Európa témát a Mogyoróssy könyvtárban. Este More than a woman címmel a
Plucked Pigeon Productions a London Metropolitan Universityvel közösen bemutatja friss és merész feltételezését Shakespeare ihletett pillanatairól.
JÚLIUS 11., szombat Rómeó és Júlia – Oskaras Korsunovas Shakespeare adaptációja ( a Belgrádi Nemzetközi Színházi Fesztivál Grand Prix nyertese 2004-ben) mozgalmas és színes, hemzseg a vizuális metaforáktól: a Montague és Capulet család viszályát rivális pizzériákba helyezi a litván rendező.
JÚLIUS 12., vasárnap LÍR és Szőcs Géza – levezető és búcsú William Shakespeare-től Gyulán.
részletek: www.shakespearefesztival.hu
[ Wilmos ] 2009-07-07 11:39:00