Candy Dulfer
Veszprémi Vár/Veszprém Aréna 2009-07-25 20:00
A Veszprémi Ünnepi Játékok 2004. augusztusában debütált a Veszprémi Vár csodálatos barokk főterén, a Szentháromság téren felállított színpadon. Mintegy kétezer néző ünnepelte a nyitányon fellépő Jose Cura-t és a Nemzeti Filharmonikusokat dirigáló Kocsis Zoltánt. Az azóta eltelt öt évadban számos nemzetközi produkció sikerével írta be nevét a Veszprémfest a magyarországi fesztivál-térképre, illetve a zene-rajongók hangverseny-naptárába. Al di Meola, Roby Lakatos, Snétberger Ferenc, Bobby McFerrin, Paco De Lucia, Richard Bona, Presser Gábor, Zorán, a Manhattan Transfer, Wayne Shorter, a New York Voices, Barbara Hendricks, és Joey DeFrancesco fellépése, Joe Zawinul élete utolsó koncertje, Rost Andrea, Ramon Vargas, Herbie Hancock, Richard Bona, Paolo Gavanelli Verdi Rigoletto-ja, vagy a Nemzeti Filharmonikusok és Miklósa Erika Éj Királynője Mozart Varázsfuvolájában olyan pillanatok voltak, melyek valóban a zene ünnepei. A Veszprémi Ünnepi Játékok fesztiválja a vár történelmi környezetében valósul meg. A rendezvények háttere, természetes díszlete a püspöki palota gyönyörű barokk épülete. A rendezvény rossz idő esetén is megrendezésre kerül, kirívóan rossz idő esetén a koncert a Veszprém Arénában kerül megrendezésre!
 
A páratlanul tehetséges és gyönyörű muzsikus 7 évesen lépett először színpadra, 14 éves korában létrehozta saját zenekarát (Funky Stuff), 19 éves kora óta készít lemezfelvételeket és 20 éves kora óta turnézik. Többek között olyan világhírű művészekkel játszott lemezen és színpadon, mint Prince, Dave Stewart (Eurythmics), Van Morrison, Maceo Parker, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan, David Sanborn, Larry Graham, Aretha Franklin, Jimmy Cliff, George Duke, Blondie, Jools Holland, Jamie Cullum, Angie Stone, Tower of Power, The Time, Alan Parsons, Fred Wesley, Pee Wee Ellis, Joey Di Francesco és Jonathan Butler.

A Eurytmhics-ből ismert Dave Stewart-tal való első közös munkájuk gyümölcse a Lily Was Here c. szerzemény volt, ami 1989-ben vezette az európai slágerlistákat. 1999-ben Robert Altman Cuki hagyatéka c. filmjéhez írták közösen a zenét, majd 2002-ben Stewart új projektjével (Da Univerzal Playaz) turnéztak Jimmy Cliff reaggee legendával.

19 éves korában vette fel debütáló szólóalbumát Saxuality címmel, mely többmillió példányban kelt el világszerte és besöpört egy Grammy-jelölést is. Negyedik albuma, a For The Love Of You hatalmas siker volt az USA-ban, negyven héten át szerepelt a Billboard listán. Szólóalbumai világszerte 2,5 millió példányban keltek el. A Graffiti Bridge c. filmhez készült videóklipben Prince oldalán tűnt fel és együtt léptek fel a Saturday Night Live egyik ünnepi adásán is. 1998-ban és 2002-ben újra Prince-szel turnézott és a 3 lemezes, One Nite Alone---Live! c. kollekción is hallható, csakúgy, mint a kizárólag interneten elérhető Xpectation című albumon.

Candy 2004-ben Prince amerikai Musicology Turnéján is játszott, ahol csaknem kilencven koncertet adtak több, mint másfél millió rajongó előtt. 2006-ban Candy a híres Berks Jazz Fesztivál vendégművészeként lépett fel az USA-ban, majd számos helyen koncertezett Jason Miles-szal és azzal a zenekarral, amiben egykor Prince együttesében muzsikáltak barátai, többek között Rhonda Smith és Chance Howard.
2007-ben régi álma vált valóra ugyanis önálló televíziósorozat keretében (Candy meets), muzsikustársaival készíthetett interjúkat. A veszprémi közönség a 2009 májusában megjelenő vadonatúj Funked up & Chilled out c. albumából kaphat ízelítőt.

Candy Dulfer - szaxofon, ének
Ulco Bed - gitár
Chance Howard - billentyűs hangszerek, ének
Manuel Hugas - basszusgitár
Joost Kroon - dob
Ronald Kool - billentyűs hangszerek
Leona - ének
Jan van Duikeren - trombita


[ ngy, ksz ] 2009-07-25 20:00:00