17. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál
Paks / 2009-07-05 09:00
Július 1-5-ig rendezik meg a 17. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson.
 
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán óvatosan kíváncsiskodókat. A tizenhetedik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek és persze várja az újabb érdeklődőket. A korábbi évek bizonyították, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket – ezen belül családokat – vonzanak a rendezvényre, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket, akik aztán bluesbarátként válnak el a fesztivál végén.

A bluestól a rockig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát, azon belül is a műfaj egy-egy specifikus irányzatát. A nálunk ezidáig ismeretlen, de hazájában jónevet kivívott The Hamburg Blues Band két sztárvendége az egyértelműen közönség kedvenc énekes Chris Farlowe és a gitáros Clem Clempson, akik a stílusteremtő, napjainkban ritkán koncertező Colosseum együttes tagjai is egyúttal.

A szigetországból érkező gitáros Matt Schofield dinamikus játékával már sok elismerést szerzett. Hammond orgonistával felálló zenekarával új színfolt lesz a fesztiválok történetében. Ugyancsak angol állampolgárságú az énekes Arthur Brown, aki 1968-ban Fire című dalát a fején lángoló tűzkoronával adta elő. A helyi tűzoltók megnyugtatására közöljük, hogy erre a mutatványra már nem kell felkészülniük.

A felkészülés a magyar kísérőzenészek, a Póka Egon Experience feladata lesz. Pókáék kíséretében lép fel a hazai rock szcéna legkiemelkedőbb női, illetve férfi énekese, Keresztes Ildikó és Charlie is. Az idei rendezvény sajátja, hogy az imént említetten kívül ennyi nemzetközi produkció még nem állt színre. Little G. Weevil művésznéven szereplő Szűcs Gábor az amerikai szájharmonikás, énekes Billy Gibsonnal és Nenad Zlatanovic belgrádi gitáros-énekessel lép fel, valamint a nemzetközi sikereket is aratott budapesti T.Rogers együttes vendége az alaszkai lap steel gitáros Son Henry lesz.
A tavaly 60. születésnapját ünnepelt magyar blueskirály Deák Bill Gyula ismét ellátogat zenekarával. Vasárnap a szabadtéren mutatkozik be Paks városának a Piramis+ formáció az énekes és basszusgitáros posztján új tagokkal.

A hagyományos templomi koncert szombaton kerül megrendezésre, a főzőversenyek pedig a szokásos módon vasárnap kora délelőtt indulnak. A közönség kóstolójeggyel szavazhat. A borral készült ételek kategóriájában rekordkísérletre kerül sor. A borbarát találkozón a történelmi borvidékek borászai személyesen mutatják be boraikat. Reméljük, hogy a rendezvényeket nagy számban látogatják meg. Kívánunk minden kedves vendégünknek jó szórakozást és jó étvágyat a kellemesnek ígérkező első júliusi hétvégén.


KONCERTEK A GASTROBLUES KLUBBAN

SZERDA 18:00 GASTROBLUES VIDEOKONCERTEK
CSÜTÖRTÖK 18:00 TÓTH VIKTOR TERCETT, JAZZ ALLSTARS
PÉNTEK 01:00 HÁZIGAZDA: FEKETE JENŐ TRIO
SZOMBAT 01:00 HÁZIGAZDA: LITTLE G. WEEVIL TRIO

SZOMBAT 10:00 – SZENTLÉLEK TEMPLOM

ARTHUR BROWN, BILLY GIBSON, LITTLE G. WEEVIL, NENAD ZLATANOVIC, MAGDA PISKORCZYK, PAPP-SÁRDY DUO

KONCERTEK A CSARNOKBAN

PÉNTEK

16:00 NYITÁS - AJÁNDÉKSÖR
17:00 BLUES STRINGS PAKS
18:00 SON HENRY & T. ROGERS
20:00 MAGDA PISKORCZYK
21:30 PÓKA EGON EXPERIENCE
- KERESZTES ILDIKÓ
- CHARLIE
- ARTHUR BROWN
24:00 LITTLE G. WEEVIL BAND
- BILLY GIBSON
- MAGDA PISKORCZYK
- NENAD ZLATANOVIC

SZOMBAT

15:00 NYITÁS - AJÁNDÉKSÖR
16:00 BOEGHOE
17:00 PAPP-SÁRDY N.B.B.
18:30 DEÁK BILL BLUES BAND
20:00 THE HAMBURG BLUES BAND
- CHRIS FARLOWE
- CLEM CLEMPSON
22:00 MATT SCHOFIELD BAND
- BILLY GIBSON
- LITTLE G. WEEVIL
24:00 TAKÁTS TAMÁS BLUES BAND

VASÁRNAP – ESZI PARK (INGYENES)

9:00 FŐZŐVERSENY – FESZTIVÁLFOCI

KONCERTEK
10:00 JACK-KI
10:30 TURBO
12:00 S-MODELL
13:30 VARGA JÁNOS MEDITERRÁN COMBO
15:00 PIRAMIS+
17:00 TŰZKERÉK XT
18:30 BUDAPEST ACOUSTIC BAND
BUDAPEST ACOUSTIC BAND – MÁSKÉPP
19:30 HORVÁTH DUO
20:00 LATIN GITÁR DUO

VASÁRNAP – GASTROBLUES KLUB

22:00 GASTROBLUES BLUES ALL STARS BAND (JAM SESSION)
24:00 GASTROBLUES ROCK-GUITAR ALL STARS BAND (JAM SESSION)
Kőbányai Zeneiskola, Póka Egon, Billy Gibson, Little G. Weevil, Nenad Zlatanovic, Kepes Róbert, Szűcs Antal Gábor, Móra Erzsébet, Gál Gábor, Sipeki Zoltán, Papesch Péter, Pribil György, Horváth János, Kiss Tamás, Závodi János…
[ ngy, ksz ] 2009-07-05 09:00:00