Pestre cuccol a Jókai Színház
A Békés Megyei Jókai Színház vezetése másfél éve újabb és újabb ötletekkel rukkol elő, hogy ne csak helyben, de országosan is a valóban figyelemre méltó produkcióira irányítsa a figyelmet. Most a fővárosban szervez évadzáró és a következő évadot beharangozó találkozást közönségével és a sajtóval.
Nem is akármilyen körülmények között; kortárs magyar drámaírók (Czakó Gábor, Pozsgai Zsolt, Zalán Tibor,…), 7 szomszéd ország nagykövete (Dmytro Tkach – Ukrajna, Dr. Juraj Migas – Szlovákia, Dejan Sahovic – Szerbia) és/vagy kulturális attaséja (Neda Milišić – Horvátország) jelenlétét ígéri (a saját művészei mellett) a találkozóra, hiszen, a most véget érő MAGYAR ÉVAD után ősztől SZÍNHÁZI SZOMSZÉDOLÁSra készül a teátrum.

Az új játszóhely - Porond Színház
 
A Porond belső
 
Békés megye színháza Békéscsabán mindig szeretettel várja az országos sajtó tisztelt képviselőit, a szakma kritikusait, de ha a távolság és az időhiány miatt erre csak ritkán kerül sor, nem sértődik meg. S hogy a távolság se legyen akadály a találkozásra, most a színház maga települ a székes fővárosba!

 
2009. június 2-án 18.00 órától a JÓKAI becuccol az ÚJ SZÍNHÁZba, és hívja, várja a sajtó képviselőit, hogy felkínálhassa ínycsiklandó étkeit: a szellemiek mellett a békési gasztronómia jellegzetességeit. S ha már ott van a színház, az elmúlt év során híressé vált VÖRÖS ÉS FEKETE előadását be is mutatja. Sokan állítják, jobban sikerült produkció ez, mint más hasonló Stendhal-adaptációk; Sopronban és Aradon szinte szétszedte a házat a közönség érte!
MAGYAR ÉVAD után továbbra is felszálló ágban: CENTRAL EUROPEAN THEATE-RING, jó nevű ukrán, szerb, román és magyar rendezőkkel!

Aki éhes az újra, az érdekesre és a finomra, a Jókai Színház estjén a helye az Új Színházban június 2-án 18.00 órakor!

[ Z.T. ] 2009-05-27 11:02:00