Gazdasági igazgatók találkozója Miskolcon
Kocsonyafesztivál 2009
2009. február 12-én és 13-án közel félszáz színházi gazdasági igazgató és egyéb vezető beosztású vendég érkezik Miskolcra, hogy megvitassák többek között a 2009. március 1-jén hatályba lépő új előadó-művészeti törvény hatását az intézmények működésére. A Miskolci Nemzeti Színház programjai a Miskolci Tél – Kocsonyafesztiválon.
 
Gazdasági igazgatók találkozója a Miskolci Nemzeti Színházban

A szakmai programok 2009. február 12-én délelőtt kezdődnek a miskolci teátrumban. A témák között szerepel egyebek mellett a színházak regisztrációja, a finanszírozási kérdések, illetve az adókedvezmények lehetőségei az új szabályozások alapján.
A 2009. március 1-jén hatályba lépő új előadó-művészeti törvényre való tekintettel, ez alkalommal a Miskolci Nemzeti Színház bővíti a résztvevők körét valamennyi érdeklődő fővárosi, gazdasági igazgató számára is, továbbá vendégül látja - a találkozó egyik napján - a miskolci társintézmények és a helyi önkormányzat képviselőit is.

A programok - amelyek között színházi előadások megtekintése is szerepel - a csaknem félszáz regisztrált gazdasági és egyéb vezető számára február 13-án este érnek véget. A találkozóra várják a békéscsabai, a debreceni, az egri, a kecskeméti, a szegedi teátrum mellett nyolc budapesti színház gazdasági igazgatóját is.

 
A Miskolci Nemzeti Színház programjai a Miskolci Tél – Kocsonyafesztiválon

2009. február 17–22.

A magyar színházművészet élvonalába tartozó együttesek előadásai és különleges programok várják az érdeklődőket a Miskolci Nemzeti Színházban a Kocsonyafesztivál ideje alatt. A vidék legnagyobb téli rendezvényének „gazdája” a „Több, mint legenda…” közhasznú Alapítvány és a Miskolci Nemzeti Színház együttműködésében olyan nagyszabású előadások miskolci bemutatása válik lehetővé, mint a Bárka Színházból érkező Piaf Piaf, valamint a ForteDanse társulat Kalevala című darabja. Immár hagyománynak mondható, hogy a Kocsonyafesztivál idején a Tánchétvége Miskolcon című programsorozat keretében a magyar kortárs táncszínház egyik élvonalbeli magyar együttesét, alkotóját hívja meg a színház: az idén a táncos és koreográfus Ladányi Andrea előadásaival találkozhat a közönség.

Ezek mellett természetesen saját produkciók, programok is készülnek a Kocsonyafesztivál tiszteletére: így a Boga beszél című Karinthy-est és a 24 órás táncimprovizáció, amely már 2008 februárjában is nagy siker aratott.

A Kocsonyafesztivál részletes programja

2009-02-11 05:02:00