Ég a ház
Bubreg Balázs, Gyuris Róbert, Kiss Endre, Pinczehelyi András és Utcai Dávid kiállítása
Az öt fiatal képzőművész kiállítására érdemes ellátogatni a Pécsi Kisgalériába. Bubreg Balázs, Guyris Róbert, Kiss Endre, Pinczehelyi András és Utcai Dávid, azaz a Kisház Csoport Ég a ház cím alatt mutatják be alkotásaikat. Korra, nemre korlátok nélkül, leendő művészeknek kiváltképp ajánlott.
A Kisház fogalma, koncepciója Bubreg Balázs, Kiss Endre és Pinczehelyi András festőművészek és Gyuris Róbert szobrászművész nevéhez köthető, mikor is a véletlennek köszönhetően, közös műterembe költözéssel csoporttá alakultak, olyan csoporttá, melyben az önálló személyiségek, egyéniségek képesek közösen művészi értékű eredményt alkotni egy rendezőelv mentén.

 

Történt, hogy a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának főépülete mögött megüresedett a gondnok-lak. Rendezett kert ölelte körül, házőrző védte a házat, minek aztán üresedését a helyszűkében lévő egyetem felhasználta: műteremmé nevezte ki a házikót. A munkaközösséget a beköltöző fiatal hallgatók alkották, és már „saját” műteremhez jutva folytatták az alkotást. Ehhez a csapathoz csatlakozott Utcai Dávid festőművész.

A kiállítás az esztétikai érték és öröm mellett izgalmas bepillantás a fiatalok életébe, a fiatal művész útkeresésébe, a kialakuló jellegzetességek folyamatába. A jelenleg a Zsolnay Gyárban található műteremben működő alkotók most bemutatott munkáin életképek láthatóak, portrék szuperrealista stílusban mutatják meg környezetüket, ismerőseiket, életüket. A tárlat lenyomata egy izgalmas folyamatnak, a művésszé válás, a művészet útján elinduló fiatal képzőművészek képek mögé rejtett gondolatairól, problémáiról és örömeiről.

Időpont:
október 17. - november 9.

Helyszín:
Pécsi Kisgaléria
7621 Pécs, Szent István tér 4.
72/511-322
Hétfő, szerda-péntek 12-18 h
Szombat 10-18
Kedd szünnap

[ Mester Zoltán ] 2008-10-27 10:59:00