Vígszínházi Nyílt Nap
2006. szeptember 23. szombat
Hagyományos nagy sikerű színházi happeningjét eleveníti fel a Vígszínház szeptember 23-án, amikor már déli 12 órakor megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Bérletárusítás, koncert, Víg-süti vásár, , ahol a kíváncsiskodók és édesszájúak megkóstolhatják a űvészek "cukrászati alkotásait", amelynek bevételét a társulat az Ódry Színészotthon javára ajánlja fel.
A látogatók részt vehetnek a Pán Péter című mesemusical próbáján, amely a színház idei első bemutatója (október 14.) Méhes László rendezésében, így bepillantást nyernek egy előadás születésének izgalmas pillanataiba, s közelről leshetik meg a főszereplők - többek közt - Igó Éva, Reviczky Gábor, Tornyi Ildikó, Gyuriska János próbamódszerét. A próba végeztével – s igény szerint a próba alatt is - a színház tagjainak „idegenvezetésével” végigjárhatják az érdeklődők az épületet, a kelléktártól a zsinórpadlásig, az ügyelőpulttól a Házi Színpadig, miközben bekukucskálhatnak például Kern András öltözőjébe.

 
A Házi Színpadon újabb meglepetés várja a látogatókat: a Pesti Színház október 7-i Az ünnep című bemutatójának előkészületeibe avatja be a nézőt. Eszenyi Enikő rendező és színészcsapat: Halász Judit, Hegyi Barbara, Hegedűs D. Géza, Kamarás Iván és Pindroch Csaba.
Kora délután a színház főbejárata előtt (rossz idő esetén a nagyszínpadon) ad koncertet a Polyák Lilla, Oberfrank Pál, Fesztbaum Béla, Kocsis Gergely, Hajdu István, Vass György összetételű színészzenekar, a Könnyű Esti Sértés. Az előcsarnokban kapuzárásig áll a vásár. Vígszínházi bérletet, pólót, a Nóra előadásról készült DVD-t, és a Szabálytalan portrék Várkonyi Zoltán Vígszínházából című albumot vásárolhatja meg az érdeklődő – természetesen dedikálással egybekötve.

 
S végül – a szó szoros értelmében – hab a tortán Víg-süti vásár, ahol a kíváncsiskodók és édesszájúak megkóstolhatják a művészek "cukrászati alkotásait", amelynek bevételét a társulat az Ódry Színészotthon javára ajánlja fel.

Kapcsolódó linkek:
   Részletes program (doc)
[ Kiss Péter ] 2006-09-21 15:00:00