Kezdődik a Tófesztivál
Férfi kell! (Mandragóra)
Szabados Mihály színművész újra rendez. A Gellérthegyi álmok után – amely produkció meghívást kapott őszre a prágai nemzetközi színházi fesztiválra – ezúttal egy reneszánsz vígjátékot állít színre. A Férfi kell! című egyfelvonásost Pozsgai Zsolt írta, Macchiavelli Mandragórája nyomán. Ezzel utazzák körbe 2006. július elejétől augusztus végéig a Balatont Siófoktól Keszthelyig.
A Tófesztivál turné nem afféle, a Déryné-féle hőskorszakot idéző vállalkozás. Profi menedzsment áll mögöttük, nekik „csak” a játékra kell koncentrálni. A hat fős minitársulat, amelyet Szabados „állított össze” az Aranytíz Teátrumban ütötte fel főhadiszállását, ott készülnek a „nagy nyári menetelésre”.

Bordán Lili - Bordán Irén
 
Simon Kornél - Varga Zoltán
 
Bordán Lili - Marik Péter
 
– „Úgy érzem, remek szereposztást sikerült találnom. Izgalmas pillanat lesz együtt látni színpadon a különleges szépségű Bordán Irént és lányát, Bordán Lilit. A darabban is anyát és lányát játszanak. Lili is gyönyörű. Olyan, mintha Irént látnád fiatalkorában. A férfi főszerepeket Simon Kornél és Varga Zoltán, a Vidám Színpad művészei alakítják. Jelentős feladatot kapott még Marik Péter valamint Szilágyi István („Pityi”-kis kép). Ő az utolsó nagy (karakter)mohikánok egyike. Egy kicsit részeges, kelekótya fráter figurájában szinte minden gesztusával mosolyt csal az arcunkra. Ami a darab műfaját illeti, igazi buja komédia, a commedia dell’ arte stílusában, rengeteg ötlettel, improvizációval. Nincs elbújtatva benne semmiféle rendezői üzenet, annál több mulatságos helyzet, jó és élvezetes színészi játék.
Én ezen az „alternatív úton” szeretnék járni. A történet a szerelemről szól. Meg sok egyébről. Az emberi butaságról, hiszékenységről, hiúságról, nagyravágyásról. Sőt, a korrupcióról. Persze Macchiavellit ismerve, ebben semmi meglepő nincs.”

[ kisspé ] 2006-07-01 00:02:00